Gegrilde tonijn, saus met chilipeper en citroengras

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe het sap van drie limoenen met zout en peper in een diepe schotel. Wentel er de tonijnsteaks in en laat ze 15 minuten marineren in de koelkast.
  • 2 Voor de saus: verwijder de buitenste bladeren van het citroengras, en de zaadjes van de chilipeper, pel de uien. Hak alles fijn en doe dit mengsel in een kom. Voeg een mespunt cayennepeper toe, 2 eetlepels limoensap, de anjovispasta, 2 eetlepels olie, peper en zout.
  • 3 Meng alles zorgvuldig. Laat de tonijnsteaks uitlekken, smeer ze in met de resterende olie en grill ze aan elke kant 1 min. op een heel warm grilltoestel of onder de ovengrill.
  • 4 Schik ze op de borden en bedruip met de saus, Sambal Matah genaamd.

Gegrilde tonijn, saus met chilipeper en citroengras is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Garnalencurry met spinazie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept