1 Spoel en dep de goudbrasems droog, snij het vel enkele keren in op de rug.
2 Meng in een rechthoekige schaal de gehakte koriander, de geperste look, de komijn, het pimentpoeder, de fijngehakte chilipeper, het sap van de citroenen, de olijfolie en een mespuntje zout. Leg de goudbrasems in de schaal, wrijf de chermoula goed in de inkervingen. Dek af en laat 2 uur in de koelkast marineren, draai de vissen elk half uur om.
3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg de goudbrasems en de helft van de chermoula in een ovenschotel. Bak ze 20 min. in de oven. Giet er de resterende chermoula over en serveer. Je kan ze ook op de barbecue roosteren: grill ze dan 10 min. aan elke zijde, besmeer ze ondertussen regelmatig met de marinade.
4 Serveer met een taboulé en een tomatensalade.
Geroosterde goudbrasem met chermoula is een recept van Delhaize