2 Meng het gehakt met het paneermeel. Bevochtig je handen met koud water en rol balletjes ongeveer zo groot als een pingpongballetje, leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Zet ze 15 min. in de oven.
3 Bak intussen de juliennegroenten 5 min. aan in de olie in een grote sauteuse op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje toe, roer 1 min., doe er dan de witte wijn bij, het water, het kruidentuiltje, de tomatenpulp en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, voeg de balletjes toe, dek af en laat 10 min. sudderen op zacht vuur. Verwijder het deksel en laat nog 10 min. zachtjes koken.
4 Kook de deegwaren volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5 Breng de saus van de balletjes op smaak met peper en zout, voeg het gehakte basilicum toe en dien meteen op met de deegwaren.
Kippengehaktballetjes op ossobuco wijze is een recept van Delhaize