1 Warm de oven voor op 180°C. Snij de krieltjes in de lengte in kwartjes. Kook ze enkele minuten voor. Laat ze uitlekken, kruid ze met peper, zout en rozemarijn en zet ze samen met wat olijfolie zo'n 30 minuten in de oven.
2 Snij de appels doormidden en schil ze. Doe hetzelfde met de knolselder, maar leg 1 helft aan de kant. Verwijder het klokhuis van de appels. Snij de knolselder en de appels in blokjes van ongeveer een cm groot. TIP: de andere helft van de knolselder kun je inviezen nadat je hem geblancheerd hebt.
3 Doe de appel- en knolselderblokjes in een diepe pan, voeg een scheutje water toe en breng zachtjes aan te kook. Breng naar believen op smaak met suiker en kaneel. Wanneer alles zachtgekookt is, stamp je er compote van.
4 Was de veldsla en laat hem uitlekken. Kruid met peper, zout en een scheutje olijfolie. Warm de kip op en serveer alles samen.
Kip met appel-knolseldercompote is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote