Kip met witte wijn en champignonsalade

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote, diepe pan en bak er de stukken kip goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout, voeg dan het kruidentuiltje toe, de witte wijn en de gepelde en in plakjes gesneden knoflookteentjes. Zet een deksel op de pan en laat 20 min. op zacht vuur sudderen. Verwijder het deksel en laat nog 10 min. zacht koken.
  • 2 Snij de champignons ondertussen in plakjes en overgiet ze met 4 eetlepels citroensap en 4 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe.
  • 3 Serveer de kip met de champignonsalade en gebakken aardappelen.

Kip met witte wijn en champignonsalade is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Champignonsalade
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken ravioli met een spinazie-champignonsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle Champignonsalade
0-10 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Champignonsalade
10-20 min -
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept