1 Neem een schaal en meng er 10 cl kokosmelk, de kurkuma en het kerriepoeder in. Wentel de in reepjes gesneden kipfilets goed in deze marinade, dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
2 Laat de stukjes kip uitlekken en rijg ze in bochten op brochettestokjes. Smeer ze in met olie en bak ze goudbruin in 2 grote pannen op middelhoog vuur. Kruid met een beetje zout.
3 Mix de pindanoten ondertussen met 30 cl kokosmelk.
4 Verwarm 1 eetlepel olie in een steelpan en bak er de currypasta in aan op zacht vuur. Voeg de suiker toe (of de Phad Thai sauce), de fish sauce, het limoensap en het pindamengsel. Verwarm zacht en al roerend tot de saus indikt.
5 Dien de brochettes op met de saus. Serveer met Thaise rijst en komkommersalade.
Kippenbrochettes met satésaus is een recept van Delhaize