1 Hak de kip met een mes fijn tot een soort van tartaar.
2 Doe de olie in een diepe pan en bak er de kipstukjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Voeg de geraspte gember toe, zout en het fijngehakte chilipepertje, roer 1 min. en neem van het vuur.
3 Leg de noedels in een kookpot met kokend water, neem meteen van het vuur, zet een deksel op de pot en laat 2 min. rusten. Giet de noedels af en spoel ze goed onder koud stromend water.
4 Halveer de komkommer overlangs, verwijder de zaadjes en snij de helften in fijne plakjes. Hak het citroengras zo fijn mogelijk. Hak de koriander en de munt grof.
5 Pers 10 cl sap uit de limoenen en meng het sap met de sweet chili sauce.
6 Doe de goed uitgelekte noedels in een grote kom en voeg de kip toe, de komkommer, het citroengras, de kruiden en de saus. Meng goed en breng op smaak.
7 Serveer koel.
Kippensalade met noedels op Thaise wijze is een recept van Delhaize