1 Strooi de bulgur in een grote kom en vul die met koud water.
2 Fruit de sjalotjes gedurende 5 min op een zacht vuurtje in een pot met een beetje olijfolie en de pijnboompitten.
3 Verwarm de oven voor op 180°C.
4 Wanneer de bulgur geweekt is, giet hem dan samen met de sjalotjes, de pijnboompitten, de komijn en het kippengehakt op een grote schotel. Voeg peper en zout toe en meng alles goed. Maak balletjes. Leg die op een blad in de oven met ovenpapier en laat gedurende 20 min bakken.
5 Fruit de gehakte look gedurende 5 min in 1 eetlepel olijfolie. Voeg er de blokjes knolselder aan toe samen met wat peper en zout en laat alles verder koken gedurende 15 min. Voeg er dan de fijngehakte platte peterselieblaadjes aan toe en laat gedurende 5 min nog wat sudderen op een zacht vuurtje.
6 Dien de balletjes op met de knolselder en de tahini.
Kippenballetjes met bulgur is een recept van Delhaize