1 Spoel de zoete aardappelen, snijd in blokjes van 2 cm dik en kook ze beetgaar in kokend gezouten water.
2 Snijd een citroen in dunne schijfjes. Laat de artisjokken goed uitlekken.
3 Snijd de kip in blokjes van 5 cm. Schil zeste van 1 citroen, pers de citroen uit en vang het sap op. Snipper de salie fijn en meng samen met de zeste, het citroensap en 1 el olijfolie onder de kippenblokjes. Kruid met peper en zout. Haal de gekruide kippenblokjes door de geschaafde amandelen en rijg ze op een brochette afwisselend met een zoete aardappel, een schijfje citroen en een artisjokhart.
4 Steek de BBQ aan en laat de kolen heet worden. Besprenkel de brochetten met wat olijfolie, kruid met peper en zout en bak ze gaar op de hete BBQ. Reken 5 min per kant.
5 Geef een frisse mesclunsalade met verse kruiden bij de brochetten en een tomatensalade met olijven.
Kippenbrochettes met zoete aardappel en artisjok is een recept van Delhaize