1 Doe de boter en 2 eetlepels olie in een grote sauteuse en bak de kippenonderbouten in korte tijd aan alle kanten goudbruin op hoog vuur.
2 Neem ze er uit, giet 1 eetlepel olie in de sauteuse en stoof de gehakte ui op zacht vuur gedurende 5 minuten.
3 Voeg de geperste lookteentjes toe, de oregano en de tijm. Roer 2 minuten, strooi er dan de rijst bij. Roer 2 minuten, voeg 40 cl water toe, de tomaten en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, doe er de kip bij en dek af. Laat 25 à 30 minuten op heel zacht vuur sudderen (voeg een beetje water toe indien nodig).
4 Voeg de olijven toe, de in kleine blokjes gesneden feta en de peterselie. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 1 minuut sudderen.
5 Serveer meteen.
Kip met rijst op Griekse wijze is een recept van Delhaize