Kip met rijst op Griekse wijze

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de boter en 2 eetlepels olie in een grote sauteuse en bak de kippenonderbouten in korte tijd aan alle kanten goudbruin op hoog vuur.
  • 2 Neem ze er uit, giet 1 eetlepel olie in de sauteuse en stoof de gehakte ui op zacht vuur gedurende 5 minuten.
  • 3 Voeg de geperste lookteentjes toe, de oregano en de tijm. Roer 2 minuten, strooi er dan de rijst bij. Roer 2 minuten, voeg 40 cl water toe, de tomaten en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, doe er de kip bij en dek af. Laat 25 à 30 minuten op heel zacht vuur sudderen (voeg een beetje water toe indien nodig).
  • 4 Voeg de olijven toe, de in kleine blokjes gesneden feta en de peterselie. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 1 minuut sudderen.
  • 5 Serveer meteen.

Kip met rijst op Griekse wijze is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept