Kippenblokjes met champignons en dragon

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen ongeschild op de manier van uw keuze.
  • 2 Snij de kipfilets in blokjes. Verwarm een klontje boter in een grote sauteuse en bak de kippenblokjes goudbruin op vrij hoog vuur.
  • 3 Snipper intussen de ui fijn en snij de champignons in plakjes.
  • 4 Neem de kippenblokjes uit de pan, doe dan de ui en de champignons in dezelfde pan, voeg de olie toe en laat bakken tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Giet er de witte wijn bij, roer de bakresten los en voeg het water toe, het verkruimelde bouillonblokje en de helft van de gehakte dragon.
  • 5 Leg de kippenblokjes terug in de pan, dek af en laat 10 minuten op zacht vuur sudderen.
  • 6 Verwarm een klontje boter in een grote pan en bak de aardappelen goudbruin. Kruid met zout.
  • 7 Meng de room met de mosterd, giet op de kip en laat nog 2 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout en voeg de rest van de gehakte dragon toe.
  • 8 Serveer warm met de gebakken krieltjes.

Kippenblokjes met champignons en dragon is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept

Gefrituurde kip op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenblokjes met citroen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marinade voor varkensvlees en ander wit vlees
Bijgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse tortillaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept