4 Verwijder de grote stronken en de bladeren van de bloemkool. Blancheer de bloemkool en zijn jonge bladeren in kokend water. Haal de bloemkool uit het water en stoom nog 10 min. Mix hem met de zure room tot een smeuïge massa. Breng op smaak met peper en zout en hou warm. 1
5 Hak de sjalot fijn. Smelt 30 g boter in een kleine kookpan en voeg de sjalot toe. Kook 5 minuten op een zacht vuur en blijf roeren. Voeg het kruidentuiltje toe. Kruid met peper en zout en blus met witte wijn. Zet het vuur hoger en voeg de uitgelekte kokkels toe. Blijf al roerend verder koken op een hoog vuur. Verwijder de kokkels die niet zijn geopend. Haal de andere kokkels uit de pan met een schuimspaan, haal de lege schelp eraf en hou de kokkels warm. Filter het sap. 1
6 Hak het vel nori fijn. Doe 10 cl kookvocht, de rest van de boter in kleine stukjes en de algen in een kookpot. Meng met de garde en voeg de fijngesneden bieslook toe en daarna de kokkels. Meng heel voorzichtig. 1
7 Schenk de bloemkoolcrème op het bord, leg de kokkels erop en dresseer de algenboter erover. Dien onmiddellijk op.
Kokkels met algenboter op bloemkoolcrème is een recept van Delhaize