1 Haal het vet uit de binnenkant van de kip, leg het in een grote kookpot die voor de helft gevuld is met water. Voeg de 4 gewassen lente-uien en de geschilde in plakjes gesneden gember toe. Breng aan de kook.
2 Masseer de binnenkant van de kip met 1 theelepel zout. Leg ze in de bouillon. Wacht tot de bouillon opnieuw kookt, neem van het vuur, dek af, maar leg het deksel schuin. Laat 30 minuten pocheren. Zet opnieuw gedurende 3 minuten op het vuur. Haal opnieuw van het vuur en laat weer 30 minuten pocheren. Haal de kip uit de bouillon, leg ze onmiddellijk in ijswater. Zorg dat ze volledig onder water ligt. Haal ze er na 5 minuten uit en laat ze uitlekken. Strijk het vel in met olie met behulp van een borstel.
3 Kook de rijst in 50 cl water en 50 cl bouillon. Laat uitlekken.
4 Snij de kip in stukken en serveer ze met de saus en de warme rijst.
5 Voor de saus: schil de gember en mix hem samen met 10 cl water. Haal door een puntzeef. Doe de pulp in een kom met het zout, de rode pimentpasta en de olie.
6 Snij de lente-uien heel fijn en voeg ze toe aan de saus. Meng.
Gepocheerde hele kip, gebakken rijst en pimentsaus is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Ponzu (vinaigrette op basis van sojasaus en limoen)