Zoek
Gemarineerde ribbetjes met marinade van sinaasappel-whisky
4
15 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie extra zuiver
1 kg vleesribben
grof zeezout
peper
1 teentje knoflook (voor de marinade)
2 eetlepels 'Seville Orange Marmelade' Mackays (voor de marinade)
enkele takjes citroentijm (voor de marinade)
3 eetlepels whisky (voor de marinade)
1 sinaasappel (het sap, voor de marinade)
Bereiding
1
Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat een halfuurtje trekken zodat de smaken en geuren goed vrijkomen.
2
Haal de ribbetjes uit de koelkast en laat ze minstens 1 u marineren alvorens ze te bakken.
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
4
Haal de ribbetjes uit de marinade en kruid met peper en grof zeezout.
5
Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en laat die goed heet worden. Bak de ribbetjes langs beide kanten.
6
Neem een ovenschaal of braadslede, schik er de ribbetjes in en laat ze voor ± 40 min. garen.
7
Haal de ribbetjes uit de oven en dien meteen op.
Gemarineerde ribbetjes met marinade van sinaasappel-whisky is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Cranachan - Slagroom met havervlokken en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept
Surimi met cocktailsaus en mango
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Cocktailsaus
Bijgerecht
Bekijk recept
Cocktail van tijgergarnalen met whisky
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min
Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept