Gemarmerde yoghurt met aardbeien

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Begin met de coulis van aardbeien: zet een pannetje op het vuur met het water en de rietsuiker. Laat zachtjes inkoken gedurende ± 10 min. zodat je suikersiroop krijgt. Let goed op dat het mengsel niet verbrandt. Voeg extra water toe indien nodig.
  • 2 Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer. Pers de citroen, schil de gember en pers (m.b.v. een lookpers) zodat je enkel het sap overhoudt. Houd enkele aardbeien aan de kant voor de afwerking en voeg de rest bij de hete suikersiroop, samen met het citroen- en gembersap. Laat even afkoelen vooraleer je het mengsel fijnmixt tot een frisse aardbeiencoulis.
  • 3 Verdeel de yoghurt over 4 kopjes of kommetjes. Maak een fijne tekening met de aardbeiencoulis in de yoghurt en ga er vervolgens met een mesje door zodat je een gemarmerd effect krijgt. Werk af met de resterende aardbeien.

Gemarmerde yoghurt met aardbeien is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Gemarmerde choco-aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Schwarzwalder kirsch petitfours
2uur- Gebak
Bekijk recept
Gemarmerde lekkernij met aardbeien en frambozen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarmerde chocoladecheesecake
35 min Nagerecht
Bekijk recept