Gepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop

4
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de peren en wrijf ze in met de halve citroen. Doe ze in een pot met de suiker, steranijs, kaneel, vanillestokje (in twee gespleten in de lengte) en peperbolletjes. Bedek volledig met koud water en kook gedurende 1 uur op een heel zacht vuurtje met het deksel op de pot. Schep het schuim er regelmatig af. Prik voorzichtig in de peren om te controleren of ze gaar zijn.
  • 2 Doe de Luikse siroop en 4 eetlepels kookvocht van de peren in een kleine pot. Warm zachtjes op om de siroop een beetje te verdunnen.
  • 3 Op het bord: serveer de peren op kamertemperatuur met een bolletje vanille-ijs. Overgiet het geheel met de warme Luikse siroop. Dien op met een koekje.

Gepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept