3 Doe het gehakt in een kom, voeg de fijngesnipperde sjalot toe, de in kleine blokjes gesneden vijgen en abrikozen, de peterselie, de mix voor speculoos, de in melk geweekte sandwich, peper en zout. Kneed tot een gladde vulling.
4 Leg het gebraad op een plank en maak oppervlakkige, kruisgewijze inkervingen om een vlak vierkant te bekomen. Kruid met peper en zout. Maak een lange worst van de vulling en leg deze in het midden van het gebraad.Vouw de kanten naar boven toe en bind vast met keukentouw.
5 Leg het gebraad in een ovenschotel en besmeer het met gesmolten boter, voeg peper en zout toe. Meng het sinaasappelsap (40 cl) met de ahornsiroop. Doe de helft in een steelpan, de rest in een kannetje en giet een beetje op het gebraad. Zet het vlees gedurende 1 uur in de oven, en bedruip het elke 10 min. met het sap uit het kannetje.
6 Laat de saus in de pan 10 min. heel zacht sudderen. Zet dan opzij.
7 Leg het gebraden vlees op een plank en doe het braadvocht bij in de steelpan. Bestrooi met het bindmiddel, breng op smaak en laat zacht sudderen. Verwijder ondertussen het touw en snij het vlees in plakken.
8 Serveer heel warm met de saus. Lekker met seizoensgroenten zoals wortelen, rapen, pompoen enz.
Gevuld kalkoengebraad met saus van esdoornsiroop en sinaasappel is een recept van Delhaize