1 Kook de linguine in kokend water gaar, rekening houdend met de kooktijd aangegeven op de verpakking. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken.
2 Giet het water in een steelpannetje. Voeg het halve verkruimelde bouillonblokje toe, de sojasaus, de ketchup, de azijn, het geperste knoflookteentje, het express bindmiddel en peper. Roer goed en verwarm op zacht vuur, laat 2 min. pruttelen. Zet opzij.
3 Pel ondertussen de garnalen, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Snij ze dan over de hele ruglengte open. Snij de broccoliroosjes in fijne plakjes, snipper de ui fijn en snij de champignons in schijfjes.
4 Verwarm de olie in een wok. Bak er de garnalen en de groenten in, onder voortdurend roeren, op vrij hoog vuur gedurende 4 min. Voeg vervolgens de linguine toe en roerbak 2 min. Giet er de saus bij en roer 1 min.
5 Serveer meteen.
Gebakken noedels met garnalen is een recept van Delhaize