2 Spoel de paprika’s, schik in een ovenschaal en gaar ze in de oven op grillstand gedurende 40 minuten.
3 Breek het onderste stukjes van de groene asperges en schil de uiteinden. Kruid met peper en zout. Spoel de aubergine en snijd in plakjes. Bestrooi met voldoende zout en laat 15 minuten rusten. Spoel de aubergines zorgvuldig en dep droog met een keukenpapiertje, kruid met peper. Spoel de courgette en snijd in dikke plakken. Spoel de tomaat en snijd in schijfjes.
4 Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Bestrijk met olijfolie en gril er de asperges in, nadien de plakjes courgette, aubergine en tomaat, telkens aan beide kanten. Haal de paprika’s uit de oven , verwijder het kroontje en haal de pitjes eruit. Ontvel ze.
5 Schik alle groenten in een schaal en besprenkel met balsamicoazijn.
6 Kruid de Iberico-filets met peper en zout. Zet een pan op het vuur met olijfolie en schroei er het vlees in dicht langs beide kanten.
7 Serveer de Iberico-filets met de gegrilde groenten.
Gebakken Iberico-filet met gegrilde groenten is een recept van Delhaize