1 Kook de geschilde aardappelen gaar. Plet ze met 10 cl lightroom.
2 Voeg dan de bloem toe, kruid met peper en zout en meng. Doe er de eieren een voor een bij en meng goed. Voeg de fijn gehakte bieslook toe. Verhit een klontje boter in een pannenkoekenpan. Doe 3 x 1 gulle lepel beslag in de koekenpan en laat ruimte tussenin. Bak 2 min. op een zacht vuur. Draai de blini’s om en bak nog 1 min.
3 Kook de in schijfjes gesneden wortelen. Maak er puree van met 10 cl lightroom, de ras el hanout, peper en zout.
4 Verwarm de oven voor op 210°C – gas
7
5 Snij het vet van de eendenfilets kruiselings in zonder het vlees te raken. Hak de sjalotten en citroenreepjes fijn en stoof ze zachtjes in een pan in 1 eetlepel olijfolie. Giet het mengsel in een kom zodra de sjalot glazig is. Hak de peterselie- en rozemarijnblaadjes fijn en meng ze met de sjalot.
6 Strijk het mengsel op een eendenfilet. Leg de andere filet op het haksel. Bind toe. Leg in een ovenschaal met 10 cl water. Zet 35 min. in de oven. Draai en overgiet het gebraad af en toe. Haal uit de oven en laat nog 10 min. afgedekt rusten (warm houden). Snij de filets en serveer ze met de blini’s en wortelpuree.
Gevulde en gebraden eendenfilet, wortelmousse, blini’s van aardappel is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree