2 Leg 6 steeltjes waterkers opzij om te versieren. Week het brood in wat water en knijp het uit.Hak de waterkers en de helft van de bieslook fijn.
3 Plaats het brood, de waterkers, de bieslook, het kalfs-varkensgehakt, het ei, peper, zout en muskaatnoot in een kom. Meng goed.
4 Maak de witloofbladeren voorzichtig los.
5 Vorm 12 even grote ballen met de vulling. Rek ze uit en omhul ze voor ¾ met witloofbladeren.
6 Mix de waterkers met de bieslook, de verse kaas en peper.
7 Til het kippenvel voorzichtig op aan de hals. Ga er met je vingers onder om het vel los te maken van het vlees, tot aan het einde van de filets. Til ook het vel van de bouten op.
8 Verdeel de kaasvulling tussen het vel en het vlees en wrijf langs buiten over het vel om de vulling te verspreiden.
9 Wrijf de kip in met boter. 1
0 Kruid vanbinnen en vanbuiten met peper en zout. Steek het hele lookteentje, de tijm en laurier in de kip. 1
1 Leg ze in een ovenschotel. Giet er 20 cl water bij en zet ze in de oven. 1
2 Verminder de temperatuur na 15 min. tot 190°C, leg het gevulde witloof bij in de schotel en laat nog 20 min. bakken. 1
3 Overgiet de kip regelmatig met saus. 1
4 Sauteer snel de overige witloofbladeren met de gehakte platte peterselie in 1 eetlepel olijfolie terwijl de kip in de oven staat. 1
5 Snij de kip en serveer ze met het gevulde en het gesauteerde witloof.
Gevulde kip met kruidenboter onder het vel en gevuld witloof is een recept van Delhaize