1 Neem het vlees 1 uur op voorhand uit de koelkast.
2 Vul een kookpot met water en breng het aan de kook. Verwarm een grillpan zonder toevoeging van vetstof.
3 Meng voor de salade de gehalveerde kerstomaten met het grofgehakte basilicum, 3 eetlepels olijfolie, de azijn, peper en zout.
4 Smeer de tussenribstukken in met olijfolie en rooster ze 1 min. 30’ aan elke kant in de hete pan. Verlaag het vuur en laat ze verder bakken afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid ze op het einde met peper en zout.
5 Laat de pasta ondertussen beetgaar koken. Giet af en voeg de auberginekaviaar toe.
6 Laat de tussenribstukken 1 min. rusten vooraleer ze te versnijden. Serveer ze meteen met de pasta en de salade.
Gegrilde tussenrib met tagliatelle en auberginekaviaar is een recept van Delhaize