1 Breng het water met zout en de kurkuma in een steelpan aan de kook. Strooi er de quinoa in en laat 15 min. met deksel pruttelen op heel zacht vuur.
2 Doe ondertussen de gehalveerde kerstomaten in een grote slakom en voeg de in schijfjes gesneden olijven en de gesnipperde uitjes toe. Hak de munt en de peterselie en voeg ze toe.
3 Meng 2 eetlepels olie met de harissa, smeer er de kipfilets mee in en laat ze bakken in een antikleefpan op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
4 Neem de gare quinoa van het vuur en meng met 4 eetlepels olijfolie en citroensap naar eigen smaak. Doe de quinoa dan bij de tomaten en de kruiden. Meng en kruid af.
5 Serveer de lauwe quinoa met de gebakken kip en partjes citroen.
Gebakken kip en salade van quinoa, bereid zoals taboulé is een recept van Delhaize