Fazantenfilets met roze peper, veenbessensaus en gepocheerde sterappelen met honing

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de appelen maar laat ze heel. Leg ze in een kleine stoofpan waar ze net in passen. Voeg er het sap van de sinaasappelen, de honing en het kaneelstokje aan toe. Breng langzaam aan de kook, zet er een deksel op en stoof gedurende 10 à 15 minuten op een zacht vuurtje. Draai ze halverwege om. De appelen moeten zacht zijn, maar vermijd dat ze tot moes koken.
  • 2 Doe de veenbessen in een steelpan. Roer er de room, de kalfsfond, de kandijsuiker en zout en peper onder. Breng aan de kook en laat gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje stoven.
  • 3 Plet ondertussen de roze peperkorrels en strooi ze samen met de speculaaskruiden in een bord. Rol er de fazantenfilets doorheen en druk goed aan.
  • 4 Verwarm de boter en de olie in een braadpan, leg er de fazantenfilets in en bak op een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Serveer met de saus en de uitgelekte appelen. Je kunt er minirösti’s of een puree met fijne kruiden bij geven.

Fazantenfilets met roze peper, veenbessensaus en gepocheerde sterappelen met honing is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept

Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met ’Pas de Bleu’-kaas en peren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van fazant à la forestière
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazantenfilets op Normandische wijze
0 min
Bekijk recept