1 Verwarm de oven voor op stand 5 – 150°C. Leg de amandelen en hazelnoten op een ovenplaat, bekleed met bakpapier. Bak ze mooi goudbruin in de oven, zorg dat ze niet aanbranden.
2 Snijd de vijgen en gekonfijte sinaasappelreepjes in kleine blokjes. Meng met de hele amandelen en hazelnoten.
3 Stamp de kruidnagels in een vijzel tot poeder. Meng de bloem met de gemalen kruidnagel en de rest van de specerijen.
4 Hak de chocolade met een mes. Giet de suiker en de honing in een pan en breng aan de kook. Haal van het vuur en voeg er de chocolade aan toe. Meng en doe er de gedroogde en gekonfijte vruchten bij. Meng en voeg er de gekruide bloem aan toe. Meng snel.
5 Bekleed een taartvorm van 22 cm met bakpapier. Giet er het deeg in, druk goed aan en bak 30 min in de oven. Laat in de vorm afkoelen.
6 Haal de panforte uit de vorm en bepoeder met de suiker. Snijd in 16 stukken.