Paaskoekjes

24
1 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Meng de bloem met het zout en het bakpoeder. Klop met behulp van een mixer de suiker met de boter tot een romig wit mengsel. Voeg de hele eieren en de vanille toe. Klop verder en voeg dan beetje bij beetje het bloemmengsel toe. Verdeel het deeg in tweeën en rol elk deel tot een bal. Wikkel ze apart in een vel vershoudfolie en laat ongeveer 1u rusten in de koelkast.
  • 3 Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 6 mm. Steek konijntjes - of andere vormpjes - uit het deeg met behulp van uitsteekvormpjes. Schik ze op een vel bakpapier en laat ze 15 min rusten in de koelkast.
  • 4 Bak de koekjes gedurende 10 à 15 min in de oven. Laat afkoelen.
  • 5 Breng ondertussen de room zachtjes aan de kook. Haal meteen van het vuur. Breek de chocolade in stukjes en giet de room hierover. Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is. Laat een beetje afkoelen en smeer een dun laagje chocoladeroom op de helft van de koekjes. Bedek met een ander koekje en laat verder afkoelen.
  • 6 Klop de eiwitten op met de poedersuiker voor het glazuur. Voeg er eventueel een druppeltje kleurstof aan toe. Schep in een kleine spuitzak en versier er de koekjes mee.

Paaskoekjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Paaskoekjes (Zandkoekjes voor Pasen)
35 min Snack
Bekijk recept
Paaskoekjes
Snack
Bekijk recept
Griekse Paaskoekjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Griekse Paaskoekjes (KOULOURAKIA LAMBRIATIKA)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Paaskoekjes (Zandkoekjes voor Pasen)
35 min Snack
Bekijk recept
Paaskoekjes
Snack
Bekijk recept
Paaskoekjes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Griekse Paaskoekjes
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept