2 Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook ze in water gaar.
3 Giet intussen de tomaten af, maar bewaar de olie. Doe 100 g tomaten in de beker van de hakmolen en voeg het geperste lookteentje toe, het paneermeel, de parmezaan en de peterselieblaadjes. Laat de hakmolen draaien, voeg geleidelijk aan een beetje van de bewaarde olie toe tot je een crumble bekomt. Breng op smaak met peper en zout.
4 Smeer een ovenschaal lichtjes in met olie en leg er de pangasiusfilets in. Bedek ze met de tomatencrumble en zet gedurende 15 minuten in de oven.
5 Maak intussen de sperziebonen schoon en kook ze in ongeveer 8 minuten gaar in gezouten kokend water. Giet af.
6 Giet de aardappelen af, voeg de resterende olie van de tomaten toe en prak grof. Breng op smaak met peper en zout.
7 Serveer alles warm.
Pangasius met crumble van gedroogde tomaten is een recept van Delhaize