1 Laat de gelatine weken in een kom met koud water.
2 Verwarm de melk op een zacht vuur en voeg de vanillesuiker toe. Breek de chocolade in stukjes in de melk en roer tot de chocolade gesmolten is. Haal van het vuur.
3 Roer de gelatine door de chocolademelk en voeg de room toe. Meng en schenk de vloeibare panna cotta in de dessertglazen.
4 Plaats het chocolademengsel in de koelkast, zodat het kan opstijven.
5 Voor de pindacrumble meng je de bloem, de rietsuiker en de malse boter in een mengschaal. Maal de ongezouten pinda’s fijn in een blender. Meng en kneed tot een dikke pasta.
6 Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenschaal met een vel bakpapier en schep het crumblemengsel erop. Druk het aan tot een dikke ‘koek’. Leg er een tweede vel bakpapier op. Rol er met de deegrol over om het crumbledeeg egaal te verdelen en verwijder het vel bakpapier. Bak de crumblekoek goudbruin in een hete oven van 180°C, gedurende 15 tot 20 min. Laat afkoelen.
7 Plet de pindacrumble fijn in een vijzel met wat grof zeezout. Snijd de banaan in schijfjes.
8 Haal de glazen met de opgesteven panna cotta uit de koelkast. Schik over elke portie enkele schijfjes banaan en bestrooi met wat zoute pindacrumble.
Panna cotta van chocolade met banaan is een recept van Delhaize