1 Snijd de vanillestok overlangs in 2 en schraap de zaadjes eruit, meng deze onder de melk.
2 Doe de melk en de eieren in een mengschaal en klop goed los. Voeg de bloem toe en roer verder totdat alle klontertjes verdwenen zijn.
3 Zet een pannenkoekenpan op het vuur en laat heet worden. Vet de pan in met een beetje boter. Je kunt hiervoor best een borsteltje of keukenpapier gebruiken zodat je slechts een dun laagje boter hebt. Giet een lepel pannenkoekenbeslag in de pan en laat de bovenkant drogen. Draai voorzichtig om en laat de andere kant nog even bakken. Herhaal tot het pannenkoekenbeslag op is.
4 Breek de chocolade in stukjes en laat hem au bain-marie smelten.
5 Serveer de pannenkoeken met een bolletje vanille-ijs en overgiet met de gesmolten chocolade.
Pannenkoek Mikado met vanille-ijs en chocoladesaus is een recept van Delhaize