Flammeküche met zuiderse groenten

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th.7 (210°C) en neem er het ovenrooster uit.
  • 2 Snipper de ui fijn en snij de groenten in blokjes. Doe ze samen met de olie in een diepe pan, bestrooi met Provençaalse kruiden en laat 10 min. op middelhoog vuur stoven. Roer regelmatig. Kruid met peper en een beetje zout.
  • 3 Knip ondertussen een stuk bakpapier ter grootte van het ovenrooster. Leg er het focacciadeeg op. Rek het deeg uit door met de vingertoppen van in het midden naar de kanten toe te duwen tot het deeg bijna volledig het papier bedekt. Smeer de kaas uit over het deeg, verdeel er de groenten over en bestrooi dan met de spekreepjes.
  • 4 Laat de flammeküche met het bakpapier op het ovenrooster glijden en laat ongeveer 12 min. in de oven lichtbruin bakken.
  • 5 Serveer goed warm met een salade.

Flammeküche met zuiderse groenten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept