Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips

4
10 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Leg de plakjes ham op de rooster van de oven en zet ze ± 7 min in de oven tot ze lichtjes bruiner worden.
  • 3 Schil de knoflookteentjes en snijd ze in heel dunne plakjes.
  • 4 Smelt het kokosvet op een matig vuur en bak hierin de knoflookplakjes tot ze goudbruin zijn. Je mag de plakjes knoflook niet frituren, maar je moet ze zachtjes stoven en langzaam lichtbruin laten worden. Blijf erbij staan en draai ze regelmatig om. Gebruik hier kokosvet voor omdat dit minder spat. Haal ze eruit en laat ze uitdruipen op een keukenpapiertje.
  • 5 Snijd de sla in reepjes van ± 1 cm en bak ze in hetzelfde vet. Dat heeft intussen de smaak van de knoflook opgenomen. Het bakken gaat heel snel, 2 à 3 min is voldoende. Blijf intussen roeren, de sla mag niet helemaal plat zijn. Haal van het vuur en kruid met peper en een beetje fleur de sel.
  • 6 Meng de sla en de stukjes ham. Leg het mengsel in het midden van het bord. Strooi de knoflookchips errond. Giet er een beetje olijfolie rond. Werk af met peper.

Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gekarameliseerde zalm met cr&#232;me van gegrilde broccoli van<BR> &#009; Steven Fontein
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ribeye-rolletjes met paddenstoelen &amp; mango-komkommersalade
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Knoflookchips
0 min
Bekijk recept
Salade van sperziebonen met garnalen
0 min
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept