Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie

4
25 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook 4 eieren, laat ze uitlekken en pel ze. Snijd ze in twee.
  • 2 Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint. Klop 1 eidooier los in een kommetje, samen met de mosterd, zout en peper. Voeg de koolzaadolie er geleidelijk aan toe, terwijl je blijft kloppen, tot de mayonaise dik genoeg is. Voeg een scheutje citroensap toe en kruid bij naar smaak.
  • 3 Breng het water aan de kook, samen met wat zout, de zwartepeperbolletjes, de laurier en de peterselie. Doe er de gamba’s in, breng weer aan de kook en zet dan het vuur uit. Dek af en laat gedurende 10 min pocheren. Laat uitlekken.
  • 4 Serveer de lauwe gamba’s met de hardgekookte eieren, de sla en de mayonaise van koolzaadolie.

Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Beenham uit de oven met sinaasappel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipdrumsticks met komijn en citroen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scholfilet met kruidendressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept