1 Kook 4 eieren, laat ze uitlekken en pel ze. Snijd ze in twee.
2 Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint. Klop 1 eidooier los in een kommetje, samen met de mosterd, zout en peper. Voeg de koolzaadolie er geleidelijk aan toe, terwijl je blijft kloppen, tot de mayonaise dik genoeg is. Voeg een scheutje citroensap toe en kruid bij naar smaak.
3 Breng het water aan de kook, samen met wat zout, de zwartepeperbolletjes, de laurier en de peterselie. Doe er de gamba’s in, breng weer aan de kook en zet dan het vuur uit. Dek af en laat gedurende 10 min pocheren. Laat uitlekken.
4 Serveer de lauwe gamba’s met de hardgekookte eieren, de sla en de mayonaise van koolzaadolie.
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes