Gestoofde haantjes met olijven en artisjokken

4
1 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de sjalotten en de knoflook fijn.
  • 2 Verwarm een stoofpot met de boter en de olijfolie en laat er de haantjes aan alle kanten in kleuren. Haal ze uit de pot.
  • 3 Voeg de sjalotten en de knoflook toe en fruit gedurende 8 min. op zacht vuur. Giet er de witte wijn en de kippenbouillon bij, breng aan de kook en zet het vuur dan zachter. Voeg de haantjes opnieuw toe, samen met de laurier, het zout en de peper. Dek af en laat nog 15 min. koken. Doe er de artisjokharten bij en laat nog 20 min. afgedekt koken. Doe de olijven en de grof gehakte koriander erbij. Laat nog 10 min. koken. Controleer tijdens het koken regelmatig of er nog genoeg vocht in de pot zit.
  • 4 Serveer met basmatirijst.

Gestoofde haantjes met olijven en artisjokken is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept