2 Verwarm een stoofpot met de boter en de olijfolie en laat er de haantjes aan alle kanten in kleuren. Haal ze uit de pot.
3 Voeg de sjalotten en de knoflook toe en fruit gedurende 8 min. op zacht vuur. Giet er de witte wijn en de kippenbouillon bij, breng aan de kook en zet het vuur dan zachter. Voeg de haantjes opnieuw toe, samen met de laurier, het zout en de peper. Dek af en laat nog 15 min. koken. Doe er de artisjokharten bij en laat nog 20 min. afgedekt koken. Doe de olijven en de grof gehakte koriander erbij. Laat nog 10 min. koken. Controleer tijdens het koken regelmatig of er nog genoeg vocht in de pot zit.
4 Serveer met basmatirijst.
Gestoofde haantjes met olijven en artisjokken is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta