1 Pel de uien en snij ze in fijne schijfjes. Bak op een laag vuur in olijfolie gedurende 10 minuten en roer af en toe eens. Voeg halverwege de xeresazijn toe. Voeg zout en peper toe.
2 Verwarm de oven voor op 180ºC.
3 Snijd vier schijven in het bladerdeeg met behulp van een kom en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Prik erin met een vork.
4 Bedek elke schijf met twee sneetjes provolone. Verspreid de uien over de kaas. Bestrooi met karwijzaad.
5 Doe 15 minuten in de oven. Leg ze 20 minuten aan de kant, keer de taartjes daarna voorzichtig om en bak nog 8 minuten verder, tot het deeg een gouden kleur krijgt.
6 Op het bord: serveer de warme of lauwe taartjes met een slaatje van tuinkers.
Fijne taartjes met rode ui, provolone en karwijzaad is een recept van Delhaize