1 Snij de paprika’s in blokjes en hak de ui fijn. Bak alles 2 minuten aan in de olie in een sauteuse Voeg de geperste lookteentjes toe, peper, zout en dek af. Laat 15 minuten op zacht vuur stoven.
2 Kook intussen de penne « al dente » in gezouten, kokend water. Zet een pollepel kookvocht opzij vooraleer de penne af te gieten.
3 Neem de gare paprika’s van het vuur, voeg de in ringetjes gesneden olijven toe en breng op smaak met peper en zout. Stort het groentemengsel op de uitgelekte penne, voeg de verkruimelde geitenkaas en een beetje van het kookvocht toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
4 Bestrooi met gehakte basilicum en serveer meteen.
5 Variant: je kan de geitenkaas ook rechtstreeks op de borden verdelen.
Penne met verse geitenkaas en paprika’s is een recept van Delhaize