1 Maak de spruitjes schoon. Blancheer ze enkele minuten in kokend water.
2 Giet ze af en kook ze onmiddellijk gedurende 20 minuten in gezouten kokend water.
3 Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en leg ze in het bovenste deel van een stoomkoker. Doe zeezout in het water.
4 Als de aardappelen en spruitjes gaar zijn, pureer ze dan met een pureestamper.
5 Doe de boter erbij en controleer of het voldoende gekruid is. Hou warm.
6 Hak de sjalot, de look en de peterselieblaadjes fijn.
7 Plet de hazelnoten.
8 Meng de look, de sjalot, de peterselie, de hazelnoten, de boter, zout en peper.
9 Laat de hazelnootboter zachtjes opwarmen in een steelpan. 1
0 Doe de uitgelekte Petits Gris erbij en laat ze zachtjes opwarmen terwijl je ze in de hazelnootboter hult. 1
1 Op het bord: schep er een flinke eetlepel mousseline van spruitjes in. Verdeel de Petits Gris en de hazelnootboter. Bestrooi met geplette hazelnoten en blaadjes bladpeterselie.
Petits Gris van de Ferme du Vieux tilleul met hazelnoten is een recept van Delhaize