Petits Gris van de Ferme du Vieux tilleul met hazelnoten

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de spruitjes schoon. Blancheer ze enkele minuten in kokend water.
  • 2 Giet ze af en kook ze onmiddellijk gedurende 20 minuten in gezouten kokend water.
  • 3 Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en leg ze in het bovenste deel van een stoomkoker. Doe zeezout in het water.
  • 4 Als de aardappelen en spruitjes gaar zijn, pureer ze dan met een pureestamper.
  • 5 Doe de boter erbij en controleer of het voldoende gekruid is. Hou warm.
  • 6 Hak de sjalot, de look en de peterselieblaadjes fijn.
  • 7 Plet de hazelnoten.
  • 8 Meng de look, de sjalot, de peterselie, de hazelnoten, de boter, zout en peper.
  • 9 Laat de hazelnootboter zachtjes opwarmen in een steelpan. 1
  • 0 Doe de uitgelekte Petits Gris erbij en laat ze zachtjes opwarmen terwijl je ze in de hazelnootboter hult. 1
  • 1 Op het bord: schep er een flinke eetlepel mousseline van spruitjes in. Verdeel de Petits Gris en de hazelnootboter. Bestrooi met geplette hazelnoten en blaadjes bladpeterselie.

Petits Gris van de Ferme du Vieux tilleul met hazelnoten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Volkorentoast met geitenkaas en aardbeiendressing
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Houmous, surimi en verse vijgen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paninitosti met tonijn
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept