2 Fruit de fijngehakte sjalot en 1 geperst teentje knoflook 5 min op een zacht vuur, in een kookpot met wat boter. Bereid tegelijkertijd een hete bouillon met het water en de blokjes. Houd de bouillon warm.
3 Doe de rijst in de kookpot, meng 1 min en voeg er 1 pollepel bouillon bij. Telkens als het vocht in de rijst getrokken is, voeg je opnieuw bouillon toe. Reken op ongeveer 20 min kooktijd op een heel zacht vuurtje.
4 Leg tezelfdertijd de kabeljauwfilets in een geoliede ovenschaal. Kruid de filets en besprenkel ze met olijfolie. Meng het paneermeel, een geperst teentje knoflook, de fijngesnipperde peterselie, de fijngeraspte limoenschil, zout, peper en 1 eetlepel olijfolie. Bestrijk de kabeljauwfilets rijkelijk met dit mengsel en zet ze 15 min in de oven.
5 Doe de spinazieblaadjes in een pot kokend water en laat ze na 1 min uitlekken. Mix de blaadjes fijn en voeg ze bij de risotto. Doe er ook de rest van de boter en de parmezaan bij. Laat 30 sec rusten en meng. Breng op smaak.
6 Dien onmiddellijk op met de kabeljauw.
Kabeljauw in kruidenkorst en spinazierisotto is een recept van Delhaize