2 Meng het gehakt met de parmezaan, de peterselie, peper en zout. Rol balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 10 min. in de oven.
3 Snij ondertussen de ui, de wortel en de selder fijn. Bak ze 5 min. aan in de olie in een stoofpot op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje toe, roer 1 min., voeg dan de witte wijn toe. Laat 2 min. inkoken, doe er dan het water bij, het kruidentuiltje, de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, voeg de balletjes toe en laat 20 min. zonder deksel op zacht vuur pruttelen.
4 Kruid af en serveer met verse tagliatelle.
5 Je kan op het einde van de kooktijd een beetje geraspte zeste van biocitroen toevoegen.
Kalfsballetjes op Italiaanse wijze is een recept van Delhaize