Kalfsballetjes op Italiaanse wijze

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
  • 2 Meng het gehakt met de parmezaan, de peterselie, peper en zout. Rol balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 10 min. in de oven.
  • 3 Snij ondertussen de ui, de wortel en de selder fijn. Bak ze 5 min. aan in de olie in een stoofpot op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje toe, roer 1 min., voeg dan de witte wijn toe. Laat 2 min. inkoken, doe er dan het water bij, het kruidentuiltje, de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, voeg de balletjes toe en laat 20 min. zonder deksel op zacht vuur pruttelen.
  • 4 Kruid af en serveer met verse tagliatelle.
  • 5 Je kan op het einde van de kooktijd een beetje geraspte zeste van biocitroen toevoegen.

Kalfsballetjes op Italiaanse wijze is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kalfsballetjes met knolselder
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blanquette van kalfsvlees op grootmoeders wijze
0 min
Bekijk recept