1 Meng de druivenpitolie, de honing, de tamari, het pompelmoessap, het zout en de paprika in een bord. Snijd het vlees in blokjes, schep ze bij in het bord en meng alles goed. Bedek en laat 30 min marineren.
2 Stoom de wortelen en de pompoenblokjes gedurende 10 min.
3 Pel de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en haal de partjes eruit. Bewaar het sap.
4 Prik de blokjes kalkoen op stokjes. Vorm een ‘s’ en druk stevig aan. Gril ze 5 min aan elke kant. Voeg de marinade en de kwartjes pompelmoes toe en kook gedurende 5 min verder op een hoog vuur.
5 Leg de groenten op een bord terwijl het vlees bakt, strooi er wat zout op en snijd ze in grote stukken.
6 Dien de brochettes op met de puree, de pompelmoes en het braadvocht.
Kalkoenbrochettes met roze pompelmoes en honing is een recept van Delhaize