1 Doe 2 eetlepels olie in een stoofpan en bak er de gehakte uien in aan op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje toe, dek af en laat zacht fruiten.
2 Doe de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er het in blokjes gesneden vlees in op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3 Bestrooi de uien met de bloem en roer 30 sec. voeg dan het water toe, het verkruimelde bouillonblokje, de tomatenpuree en het kruidentuiltje. Voeg ook het vlees toe. Doe 20 cl water in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet alles in de stoofpan. Dek af en laat 1 u 30 min. pruttelen op heel zacht vuur.
4 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Was de aardappelen goed, snij ze in stukken en leg ze in een grote ovenschaal. Overgiet met 2 eetlepels olie, meng goed, bestrooi met fleur de sel en rozemarijnblaadjes. Laat ongeveer 45 min. bakken, roer halverwege de baktijd om.
5 Maak de broccoliroosjes los en kook ze gaar op de manier van jouw keuze. Doe ze bij in de stoofpan en voeg de olijven toe. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 min. sudderen.
6 Serveer goed warm met de geroosterde aardappelen.
Kalfsfricassee op Italiaanse wijze met geroosterde aardappelen is een recept van Delhaize