Krokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de rucola en de platte peterselie schoon. Meng de notensla met pluksels peterselie.
  • 2 Voor de honing-mosterdvinaigrette: neem een mengschaal en meng de honing, de mosterd en de ciderazijn met de garde.
  • 3 Leng de vinaigrette aan met fijne olijfolie. Blijf kloppen tot je een gladde saus krijgt. Proef en kuid het sausje met wat peper van de molen en een snuif zout.
  • 4 Voor de fruitgarnituur: schil het fruit. Snij rond het taaie klokhuis en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes (ongeveer een halve centimeter breed).
  • 5 Roer een lepel van de vinaigrette doorheen het fruit. Het zuur in de saus helpt tegen de verkleuring.
  • 6 Voor de geitenkaas: neem het flinterdunne brickdeeg bij de hand om er gevulde enveloppes met geitenkaas van te maken.
  • 7 Klop de dooier van een ei los en voeg een klein scheutje water toe. Gebruik het mengsel als lijm om de pakketjes vast te kleven.
  • 8 Snij de geitenkaas (kleine bûche) in schijfjes van een kleine centimeter dik.
  • 9 Leg een vel brickdeeg op je werkvlak en schik 3 tot 4 plakjes geitenkaas in het midden. Strijk de randen van het deeg in met eigeel. Gebruik een borsteltje. 1
  • 0 Vouw eerst de linker en rechterzijde van het deeglapje over de kaas heen, en druk ze aan. Smeer opnieuw wat eigeel en plooi nu de bovenste en onderste flap over de vulling. Druk opnieuw tot je een hermetisch gesloten pakketje met kaas krijgt. Werk de rest van de pakketjes af. 1
  • 1 Voor de afwerking: verhit wat olijfolie in een braadpan. 1
  • 2 Bak de kaasenvelopjes goudbruin in de hete olie. Draai ze een paar keer om. Zodra je de gesmolten kaas ruikt, zijn ze zo goed als klaar. 1
  • 3 Snij de gebakken pakketjes diagonaal in twee en serveer ze warm bovenop porties groene sla met fruit. 1
  • 4 Lepel er naar persoonlijke smaak extra vinaigrette overheen.

Krokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met Camembert en appels
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Portobello met roquefortpolenta en bloemensalade
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met olijven, tuinbonen en feta
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Wintersalade met honingvinaigrette
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept