1 Doe het water bij de cognac en verwarm de mengeling zachtjes vooraleer ze over de rozijnen te gieten. Laat 30 min weken.
2 Haal het vel van de pensen, snijd ze in stukjes en meng deze met de kaneel, kurkuma, pittige paprika en uitgelekte rozijnen.
3 Klop het eiwit lichtjes op. Snijd de bladerdeegvellen doormiddenmet een schaar. Vouw een vel in twee en plooi de ronde zijde naar rechts. Leg 1 eetlepel pens op een van de uiteinden en vouw de hoek schuin over de vulling zodat er een driehoek ontstaat. Vouw de driehoek vervolgens nogmaals langs een zijde tot op het einde van het vel. Bestrijk dit uiteinde met eiwit en plak de driehoek dicht. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgewerkt zijn.
4 Bak de driehoekjes in kleine hoeveelheden gedurende een drietal minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op absorberend papier en dien ze warm op met een groen slaatje.
Krokantjes met zwarte pens is een recept van Delhaize