1 Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de kikkererwten uitdruipen en spoel ze grondig onder koud water. Meng de bloem, de kurkuma en het ei. Kruid met peper en zout. Voeg de kikkererwten toe en roer goed. Laat ze vervolgens een paar minuten bakken in een warme pan met 2 el olijfolie. Spreid de kikkererwten vervolgens op een met bakpapier bedekte bakplaat en laat 20 min bakken tot ze goudbruin en krokant zijn.
2 Schud de bulgur in een kom. Giet er 3 dl gezouten kokend water over en laat zwellen.
3 Gril de amandelen in een antiaanbakpan zonder vetstof.
4 Schil lange repen van de courgette met een dunschiller of mandoline. Pluk de blaadjes van de kruiden.
5 Giet 4 el olijfolie op de bulgur, roer de korrels goed vaneen en voeg er geraspte citroenschil aan toe. Meng goed en breng op smaak.
6 Dresseer de salade: breek of snijd de geitenkaas in kleine blokjes en voeg de blauwe bessen en de krokante kikkererwten toe. Dien meteen op.
Kruidige bulgur met krokante kikkererwten is een recept van Delhaize