2 Schil de zoete aardappelen en snijd ze in halve schijfjes. Schik die in een grote ovenschaal en meng er 2 soeplepels olijfolie onder. Bestrooi met zout en peper en schuif in de oven.
3 Bak de lamskronen in een braadpan met boter en een soeplepel olie op een hoog vuur aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak en leg ze bovenop de zoete aardappelen in de ovenschaal. Giet er de esdoornsiroop over, voeg de rozemarijn toe en laat nog 10 minuten verder garen in de oven.
4 Verlaag de temperatuur tot 170°C en voeg de in tweeën gesneden tomaten toe. Meng goed, maak van de gelegenheid gebruik om het vlees met de vleesjus te overgieten en zet het geheel nog 15 minuten in de oven.
5 Haal de schaal uit de oven, bedek ze met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd de lamskronen tussen de ribben en serveer meteen.
Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree