3 Stort de bloem in een hoopje op het werkblad. Voeg de suiker toe, het amandelpoeder en 65 g in kleine blokjes gesneden boter. Meng en kneed tot een homogeen deeg. Snij het in 4 stukken. 1
4 Rol elke deegportie uit op een vierkant stukje bakpapier met zijde van ongeveer 12 cm. Gebruik een uitsteekring om er rondjes met een diameter van 9 cm uit te snijden. Kneed de restjes samen en maak er een vijfde koekje van (te gebruiken indien nodig). Leg ze met het bakpapier op de ovenplaat en laat ze in de oven lichtbruin bakken (ong. 12 min). Laat ze op een rooster afkoelen. 1
5 Snij het vruchtvlees van de ananas in kleine blokjes. Bak ze in een pan, op middelhoog vuur, lichtbruin in boter en de kandijsuiker. 1
6 Roer, net voor het serveren, de mascarpone met de room tot de kaas zacht is. Bestrijk de koekjes met een laagje van het kaasmengsel, werk af met de lauwe ananasblokjes (je kan ze in de microgolfoven opwarmen). Bestrooi met gehakte pistachenoten en serveer.
Zandkoekjes met gebakken ananas, mascarpone en pistachenoten is een recept van Delhaize