2 Scheid de eiwitten en eigelen. Gebruik de garde om de eigelen met de fijne suiker en het maïszetmeel te kloppen tot het mengsel wit wordt. 1
3 Breng de melk en de room aan de kook. Neem van het vuur, doe er de koffie bij en giet, geleidelijk aan en al kloppend, op de eigelen. Giet alles terug in de steelpan en verwarm zachtjes (zonder te laten koken) en al roerend met een houten lepel tot het geheel bindt (de crème moet aan de lepel blijven plakken). Laat, af en toe roerend, afkoelen. Voeg de Amaretto toe, dek af en zet in de koelkast. 1
4 Klop de eiwitten met een snuifje zout tot heel stijve pieken, voeg dan geleidelijk aan en al kloppend, de bloemsuiker toe. Verdeel over soufflékommetjes en zet ze in de microgolfoven gedurende 2 min. op 600 W. Laat afkoelen. 1
5 Voor het serveren: giet de crème anglaise in kleine, diepe borden. Haal de eiwitschuimpjes uit de kommetjes en laat ze uitlekken op keukenpapier. Gebruik een uitsteekring om de zijkanten mooi rond te snijden en rol de eiwitschuimpjes dan in de geraspte chocolade. Leg ze op de crème, bestrooi met de resterende chocolade en dien op. Serveer de rest van de crème apart.
Iles flottantes met tiramisusmaak is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Iles flottantes (eiwitschuim in warme vanillesaus)