1 Snipper de uien fijn. Doe 3 eetlepels olie in een braadpan en stoof er de uien in op middelhoog vuur tot ze lichtjes bruin gebakken zijn.
2 Verwarm ondertussen de oven op th. 6 – 180°C en snij de geschilde aardappelen in fijne plakjes.
3 Verspreid ¼ van de uien over de bodem van een ovenschaal, bedek met ¼ van de aardappelen en bestrooi met Provençaalse kruiden. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Overgiet met de bouillon (alle ingrediënten moeten ondergedompeld zijn).
4 Leg de kippenbouten, met de velkant naar onder, in een ovenschaal. Overgiet met de witte wijn, kruid met peper en zout en voeg de hele, gepelde knoflookteentjes toe.
5 Zet de 2 schotels gelijktijdig in de oven en laat 45 min. bakken (draai de kippenbouten halverwege de baktijd om).
6 Serveer warm met een salade of sperziebonen.
Kippenbouten met witte wijn en aardappelen à la boulangère is een recept van Delhaize