1 Kook de ongeschilde aardappelen gaar op de manier van jouw keuze, maar zorg dat ze nog wat vast zijn. Laat even afkoelen.
2 Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
3 Snij de aardappelen horizontaal doormidden. Haal het kruim met een aardappelboor uit beide helften, maar zorg dat de schil heel blijft. Doe het kruim in een kom. Voeg de melk en de verkruimelde roquefort toe, prak dan alles met een vork tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
4 Smeer een ovenschaal lichtjes in met olie, leg er de uitgeholde aardappelhelften in en vul ze met de puree. Bestrooi met paneermeel en laat 15 min. in de oven bakken.
5 Bereid ondertussen de vinaigrette: klop de honing met de azijn, voeg dan de mosterd toe en 2,5 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout en roer goed.
6 Hak de noten van de studentenhaver grof. Schil en snij de peren in stukjes. Meng alles: sla, peren, studentenhaver en vinaigrette. Serveer met de warme aardappelen.
Met roquefort gevulde aardappelen en krokante salade met peren is een recept van Delhaize