1 Verwarm het water in een steelpan. Strooi de rijst in het kokende water, dek af en laat 10 min sudderen op zacht vuur.
2 Verwarm ondertussen 1 eetlepel olie in een braadpan en bak er de kippenhaasjes goudbruin in. Voeg peper en zout toe.
3 Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen uit, doe dit boven een grote kom (om het sap op te vangen). Snij de partjes in kleine stukken, giet het vrijgekomen sap bij in de kom. Voeg de azijn toe, peper, zout, de mosterd en 5 eetlepels olie, meng met de garde. Voeg de sinaasappelstukjes toe en het in blokjes gesneden vruchtvlees van de meloen (250 g nettogewicht).
4 Giet de gare rijst af, spoel goed onder koud water. Snij de kippenhaasjes in plakjes en snipper de lente-uitjes fijn. Doe alles bij in de kom en meng goed.
5 Serveer koel.
Rijstsalade met kip en meloen is een recept van Delhaize