1 Doe de olie in een stoofpan en fruit er de fijngesnipperde ui in op zacht vuur gedurende 5 min.
2 Verwarm de bouillon en hou warm.
3 Doe de geperste lookteentjes en de rijst bij in de stoofpan, roer 2 min., voeg dan de witte wijn toe. Wacht tot de wijn door de rijst is geabsorbeerd, giet er dan een pollepel warme bouillon bij. Voeg telkens wanneer de bouillon is geabsorbeerd, een pollepel toe.
4 Voeg, na 10 min. kooktijd, de schoongemaakte en in stukken gesneden sperziebonen toe. Voeg dan, na ongeveer 5 min., de erwten toe en de gehalveerde asperges. Laat nog 5 min. koken (blijf steeds geleidelijk aan bouillon toevoegen).
5 Neem de risotto van het vuur, voeg de parmezaan en de ricotta toe. Meng, zet een deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.
Risotto met lentegroentjes is een recept van Delhaize