Risotto met lentegroentjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de olie in een stoofpan en fruit er de fijngesnipperde ui in op zacht vuur gedurende 5 min.
  • 2 Verwarm de bouillon en hou warm.
  • 3 Doe de geperste lookteentjes en de rijst bij in de stoofpan, roer 2 min., voeg dan de witte wijn toe. Wacht tot de wijn door de rijst is geabsorbeerd, giet er dan een pollepel warme bouillon bij. Voeg telkens wanneer de bouillon is geabsorbeerd, een pollepel toe.
  • 4 Voeg, na 10 min. kooktijd, de schoongemaakte en in stukken gesneden sperziebonen toe. Voeg dan, na ongeveer 5 min., de erwten toe en de gehalveerde asperges. Laat nog 5 min. koken (blijf steeds geleidelijk aan bouillon toevoegen).
  • 5 Neem de risotto van het vuur, voeg de parmezaan en de ricotta toe. Meng, zet een deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.

Risotto met lentegroentjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes
2 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak au poivre met lentegroentjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met lentegroentjes
20 min
Bekijk recept
Muffins met lentegroentjes
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept